KICKSTART YOUR PEOPLE - BOOTCAMP & COACHING

 

De groei van een organisatie hangt af van de persoonlijke groei en performance van de medewerkers. Gezonde werknemers presteren beter: toename arbeidsproductiviteit van gemiddeld 12,5% en verzuimen minder (van 9% naar 2%). (Bron: TNO)

 

KICKSTART YOUR PEOPLE (KYP), een idee van Stephan van Velzen (sportinstructeur) en Heidi Kruize (coach), biedt bedrijven een 10-weeks programma waarin de focus ligt op zowel mentale als fysieke groei van medewerkers. Alleen sporten brengt het brengt het ziekteverzuim niet omlaag; deskundige begeleiding en het ontdekken van de intrinsieke motivatie zijn een must.

 

Gelukkige en gezonde medewerkers vormen de basis van een succesvol bedrijf. Het programma bestaat uit twee bootcamplessen per week en vier groepssessies voor de deelnemers. De ijzersterke combinatie van de mentale en fysieke gezondheid zal zich vertalen in fitte en veerkrachtige medewerkers.

 

Bootcamp: Twee keer per week 45 - 60 minuten, op locatie, in groepsverband. Tijden in overleg.

 

Stephan: “Tijdens mijn lessen staan twee dingen centraal: het bereiken van een steeds hoger trainingsniveau en plezier. De kwantiteit van de oefeningen is ondergeschikt aan de kwaliteit. Ik let er goed op dat elke oefening correct wordt uitgevoerd, zodat de deelnemer direct feedback van zijn lichaam krijgt. De kans op blessures is daardoor nihil en elke deelnemer kan op zijn eigen niveau trainen. Ik werk altijd volgens het full body workout - principe: tijdens elke les trainen we het hele lichaam, waarbij de focus ligt op een combinatie van kracht en uithoudingsvermogen. De progressie (belastbaarheid, techniek en uithoudingsvermogen), houd ik nauwkeurig bij: op dag 1, in week 5 en tijdens de laatste training. Zo wordt aan het einde van de 10-weekse duidelijk welke groei de deelnemer heeft doorgemaakt.

 

De trainingen worden ingericht op basis van de volgende vier pijlers:

Kracht, uithoudingsvermogen, stabiliteit/coördinatie en flexibiliteit/mobiliteit.

 

Coaching

Heidi: “Tijdens de 10-weekse komen de deelnemers vier keer samen om te onderzoeken hoe zij zelf de regie kunnen houden over hun werk en hun leven. Welke keuzes dragen bij aan de persoonlijke effectiviteit, een goede work–life balance en een rijker en zinvoller bestaan? Welke waarden zijn belangrijk en hoe kun je daar naar leven? Welke obstakels kom je in je werk en in je dagelijkse leven tegen en wat kun je zelf doen om dat te veranderen? Elke deelnemer zal als individu groeien en door de gezamenlijke openheid en interactie, zal ook het teamgevoel toenemen.”

 

De 10-weekse kan op ieder willekeurig moment gestart worden. Commitment van elke deelnemer is een vereiste en het minimum aantal deelnemers bedraagt vier personen en de maximale grootte van de groep is 10 personen.

 

Kosten

De kosten, aftrekbaar voor de belasting, zijn afhankelijk van het aantal deelnemers:

 

4 - 5 personen = € 2.350,00 exclusief btw voor de hele groep

6 - 7 personen = € 2.800,00 exclusief btw voor de hele groep

8 - 10 personen = € 3.150,00 exclusief btw voor de hele groep

 

Kennismakingspakket

Om eerst sfeer te proeven of om de laatste twijfel weg te nemen, bieden wij een kennismakingspakket van 1 week aan: twee x bootcampen en 1 inspirerende groepssessie. Deze kennismaking kost € 75,00 exclusief btw per persoon. Indien na de kennismaking wordt besloten om de 10 -weekse te volgen, worden deze kosten verrekend.

 

Enkele onderzoeksfeiten op een rij

Tal van onderzoeken wijzen al jarenlang uit dat sporten bijdraagt aan een betere gezondheid en een hogere arbeidsproductiviteit. Een belangrijke voorwaarde om niet in oude patronen te vervallen, is deskundige begeleiding en het onderzoeken en ondersteunen van de intrinsieke motivatie. Vandaar de coaching.

 

Sporten onder werktijd

Het verminderen van de werkuren en daarvoor in de plaats sporttijd beschikbaar stellen vermindert de werkdruk aanzienlijk, waardoor zowel werkkwaliteit als het werkvermogen toenemen en het ziekteverzuim daalt.

 

Gelukkiger, gezonder en alerter

Bedrijven die hun mensen de ruimte bieden om onder werktijd te sporten, hebben ervaren dat werknemers gelukkiger en gezonder lijken en aanzienlijk alerter en energieker zijn.

 

Succesvoller

Sporten heeft een directe invloed heeft op het energieniveau en een betere gezondheid en vergroot op langere termijn met name het succes op de werkvloer.

 

Bronnen

-        National Center for Biotechnology Information, https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21785369

-        Mark Tremblay, fitness-wetenschapper

-        David R. Frew, Professor of Organizational Behaviour, http://search.proquest.com/openview/0bb11f00b4c39929ad837c769f004c8d/1?pq-origsite=gscholar&cbl=48502

 

Voor meer info of voor het maken van een vrijblijvende kennismaking kunt u contact opnemen met Heidi Kruize. Bel 06-18518791 of mail heidi@heidicoacht.nl

Contact

Benieuwd of wij matchen? Neem vrijblijvend contact op. Ik coach in Haarlem, Amsterdam, Zwolle en Groningen.

 

 

Heidicoacht | Heidi Kruize

Schoterveenstraat 23, Haarlem

0618518791

heidi@heidicoacht.nl